In 1999 start er in de Achterhoek na GSM, GVM en Oostnet een nieuwe busmaatschappij Syntus, Syntus is opgericht door de Nederlandse Spoorwegen, Connexxion en Keolis (bekend van de SNCF in Frankrijk) met het hoofdkantoor in Doetinchem.

Eerder werkte de Nederlandse Spoorwegen al nauw samen met het busvervoer van GVM en Oostnet, men probeerde de aankomst en vertrektijden van bus en trein op elkaar af te stemmen, deze formule is nog steeds bij Syntus in gebruik gebleven.

 

Syntus had in de Achterhoek buiten het hoofdkantoor in Doetinchem nog vestigingen in Gendringen, Neede, Tiel, Zutphen en Winterswijk.

 

Van 1999 tot 2013 is er een hoop veranderd.

In 2003 kreeg Syntus ook het streekvervoer van de OAD in handen, en werd de OAD alleen maar een touringcarbedrijf.

In 2007 verkoopt Connexxion zijn aandelen Syntus aan de Nederlandse Spoorwegen en Keolis.

In 2009 kreeg Syntus het openbaarvervoer van Overijssel in handen, en ontstond er een nieuw merk en huisstijl Syntus Overijssel.

 

In 2010 kreeg Syntus het openbaarvervoer van Gelderland/Veluwe in handen, en ontstond er een nieuw merk en huisstijl Syntus Gelderland.

Ook was er minder goed nieuws, Syntus is het openbaarvervoer kwijt geraakt in de Achterhoek, maar dit hoefde gelukkig niet het einde van Syntus te zijn.

In 2012 zat Syntus in financieel zwaar weer, dit was voor de Nederlandse Spoorwegen een reden om de aandelen aan Keolis te verkopen.

In 2013 kreeg Syntus het openbaarvervoer van Twente (Twents) in handen, en ontstond er een nieuw merk en huisstijl Syntus Twente.

 

Anno 2013/2014

Inmiddels zit het hoofdkantoor van Syntus niet meer in Doetinchem, maar is verruild voor Deventer.

Ook is de vestiging van Neede verhuisd naar Haaksbergen, en het onderhoud van Neede is naar Goor.

Nu heeft men vestigingen in Almelo, Apeldoorn, Dedemsvaart, Deventer, Ede, Enschede, Haaksbergen, Hardewijk, Hengelo, Oldenzaal, Zutphen, Zwolle.

2016

Op 11 december kreeg Syntus het openbaarvervoer regio Utrecht in handen, vernieuwd met een nieuw Syntus logo met daar onder de naam van moederbedrijf Keolis.

Syntus Utrecht is het nieuwe merk waar met een nieuwe vloot Setra bussen in de kleuren wit/rood gereden word, eind 2016 worden er ook tijdelijk met andere bussen gereden zoals ex Qbuzz Mercedes Citaro's en Sprinters, en een serie Ambassadors ex Arriva en Syntus Twente, Gelderland en Overijssel bussen.

2017

De tijdelijke bussen van Syntus Utrecht worden langzaam vervangen voor nieuwe Setra's, de ex Connexxion en Arriva bussen worden weer geexporteert, de Syntus bussen gaan weer terug naar de locaties waar ze vandaan kwamen.

Sinds december 2017 is Syntus ook de vervoerder voor de regio Almere.

 

Syntus en onder aannemers

Syntus heeft al jaren enkele onderaannemers rijden om het openbaarvervoer te versterken, in de Achterhoek reed Taxibedrijf Venderbosch en Deto tours.

In Gelderland word men versterkt door Besseling Travel en Noot Groep Taxi en Personenvervoer, in Twente rijd het bedrijf TGVia dat vroeger nog TTG Taxi Tijhuis Goor heten.

 

www.syntus.nl

www.syntusoverijssel.nl

www.syntusplus.nl

www.syntusgelderland.nl

www.syntustwente.nl

www.twents.nl

www.tgvia.nl

www.bessling.com

www.detopersonenvervoer.nl

www.nootede.nl

copyright by : www.pehbusfoto.nl a pehvb group ,deze website werd mogenlijk gemaakt door : de foto's van : Michael Niehoff,Wouter van der Brugghen,Ron Harmse.www.pehbusfoto.nl een onderdeel van : pehvb group. tekeningen zijn gemaakt door : Shandro van Amersvoort & NedRail1435 getekend door : Robert Huls.alle genoemde heren : hartelijk dank voor jullie medewerking aan deze site !