Boek over busbedrijf Veldhuis.

 

WINTERSWIJK/AALTEN -Het afgelopen jaar heeft Aaltenaar Erik Hijink een gedetailleerd boek samengesteld over het busbedrijf Veldhuis, dat van 1 juni 1924 tot 31 december 1993 heeft bestaan.

Dit boek is tot stand gekomen door zijn enorme passie voor bussen van Veldhuis en alles daar omheen.

Het boek laat door de jaren heen de complete geschiedenis van het bedrijf zien. Het oprichtingsjaar 1924, de bouw van een nieuwe garage in 1950, de overgang naar de Gelderse Streekvervoer Maatschappij in 1986, het einde in 1993, het komt allemaal aan bod. Het toeval wil dat het dit jaar 90 jaar geleden is dat het bedrijf werd opgericht en daarom heeft men gekozen voor een boekpresentatie op zondag 1 juni bij restaurant ’t Schepersveld, aanvang 15 uur. Tevens zal dan het eerste exemplaar overhandigd worden aan dhr. B. Veldhuis.

Inkijkje in het boek over busbedrijf Veldhuis.

Eye-opener
 

Bushobbyisten kunnen in het boek veel foto’s en gegevens van de bussen vinden, maar de niet-hobbyisten zullen net zoveel genieten van de tijdsbeelden, de brochures en kaartsoorten die ze van vroeger nog kennen en de bussen waar ze in gezeten hebben. Voor de jongere lezers, die opgegroeid zijn met de regionale vervoerders Syntus en Arriva, zal dit boek over een particulier busbedrijf een ware eye-opener zijn. Dit gebonden boek op formaat A4, met 128 pagina’s geheel in kleur, is te koop voor €19,50 Voor verzendingen per post komt er een portobedrag van €3,85 bij. Neem contact op per email met dhr Hijink via E-mailadres: veldhuisbus@gmail.com onder duidelijke vermelding van de eigen naam en het adres.

copyright by : www.pehbusfoto.nl a pehvb group ,deze website werd mogenlijk gemaakt door : de foto's van : Michael Niehoff,Wouter van der Brugghen,Ron Harmse.www.pehbusfoto.nl een onderdeel van : pehvb group. tekeningen zijn gemaakt door : Shandro van Amersvoort & NedRail1435 getekend door : Robert Huls.alle genoemde heren : hartelijk dank voor jullie medewerking aan deze site !